Mūsu jaunā karafe ar cēlu, klasisku un modernu izskatu ir lieliski integrējama Clear kolekcijas sērijā un Thermo Tup sērijā. Tā iederas uz katra galda un, pateicoties tās slaidajai formai, to var ievietot gandrīz visu ledusskapju durvīs. Karafē ir ieliekams filtrs no metāla, kurā apliešanai var iepildīt kafiju vai tēju, vai arī augļus vai zālītes/ augus, kuri aromatizēs ūdeni.
Vāku var izmantot divējādi: brīvi uzlikts uz karafes, tas pasargās trauka saturu, vai arī pēc auksti aplietās kafijas vai tējas pagatavošanas uz tā var novietot pilno filtru.
Maiga un veselīga, tomēr arī garšīga un aromātiska – tas raksturo auksti aplieto kafiju vai tēju. Šim nolūkam kafijai vai tējai vienkārši uzlej aukstu ūdeni, un tad nepieciešams vien mazliet pacietības. Kafijas koncentrātu vari uzglabāt vairākas dienas, un tu jebkurā laikā būsi gatava/ gatavs sagaidīt viesus. Maigo kafiju vai tēju vari izmantot arī garšīgas ledus tējas un kafijas kokteiļu pagatavošanā.
Parametri:
Clear kolekcijas karafe: tilpums 1,3 l – augstums 26,5 cm – diametrs 10,3 cm
Materiāls:
karafe: TP
vāks: PP (polipropilēns)
ieliekamais filtrs: PP (polipropilēns), metāls
Norādes kopšanai
Nelikt saldētavā
Nelikt mikroviļņu krāsnī
Mazgāt ar rokām
Nelikt uz grila
Nelikt uz plīts virsmas
Neizmantot nažus vai asus priekšmetus
Saudzējošāka pagatavošana
Clear kolekcijas karafē tu vari pagatavot kafiju vai tēju, uzlejot tai aukstu ūdeni. Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka auksti pagatavota/ ar aukstu ūdeni aplieta kafija vai tēja garšas ziņā ir maigākas un tām ir mazāk skābuma un rūgtvielu nekā tradicionālajā variantā, kad tās aplej ar karstu ūdeni. /.../
Multifunkcionālas izmantošanas iespējas
Ja ir pagatavots kafijas koncentrāts, to pēc pagatavošanas, atšķaidot ar karstu ūdeni, var pasniegt arī kā karsto dzērienu. Tāpat karafē var stilīgi pasniegt sulu, ūdeni un tēju.
Stilīgs
Clear kolekcijas karafe, pateicoties savam klasiskajam dizainam, izskatās moderna un cēla. To var lieliski kombinēt un servēt kopā ar tādu Tupperware produkciju kā Clear un Thermo-Tup kolekcijas traukiem. Tā kā karafe ir caurspīdīga, tā piestāvēs arī jebkuriem citiem, jau esošiem traukiem vai galda dekoriem.
Vieglāka nekā stikls
Tā kā karafe izgatavota no caurspīdīga materiāla, tā izskatās, it kā būtu no stikla, turklāt tā ir daudz vieglāka un izturīgāka par ierastajiem stikla traukiem.
Garšīgas kafijas vai tējas pagatavošanas receptes atrodamas attiecīgajā recepšu grāmatā/ burtnīcā „Kafiju vai tēju?”.
Šādi pagatavo ar aukstu ūdeni aplietu kafiju vai tēju:
Cold Brew kafija
Darām tā:
Karafē ieliekam filtru, ko līdz izvēlētajai piepildīšanas līnijai / atzīmei piepildām ar kafiju. Kafijai pakāpeniski lejam virsū aukstu ūdeni (līdz maksimāli 25 grādiem), līdz pat augšējai piepildīšanas līnijai / atzīmei. Tad kafiju uz 8 - 12 stundām atstājam ledusskapī ievilkties. Lai ievilkšanās procesu pārtrauktu, filtru izņemam ārā. Var izmantot principā visas kafijas šķirnes. Mēs iesakām rupji maltu vidēja grauzdējuma kafiju.
800 mililitriem kafijas ( 4 – 6 tasēm) nepieciešami 55 – 60 g rupja maluma kafijas. Pēc ievilkšanās kafija ir tūlīt gatava dzeršanai/ lietošanai. To var dzert tāpat, pārliet saldējumam vai dzert kā ledus kafiju.
800 mililitriem kafijas koncentrāta (pietiek 8 – 12 tasēm kafijas) nepieciešami 115 – 125 g rupja maluma kafijas. Kafijas koncentrātu pēc patikas var atšķaidīt:
- Izsmalcinātai kafijas baudīšanai atšķaida ar tādu pašu daudzumu vāroša vai arī auksta ūdens.
- Stiprai un saldai kafijai pievieno kondensēto pienu, sīrupu vai cukuru.
- Attiecībā aptuveni 1: 2 sajauc ar toniku, apelsīnu sulu vai pievieno nedaudz citrona sulas un ledu.
Ievilkšanās laiks:
Gan kafiju, gan kafijas koncentrātu atstāj ledusskapī uz 8 – 12 stundām.
Cold Brew tēja
Karafē ieliekam filtru un ieberam tajā beramo tēju. Tējai lejam virsū aukstu ūdeni (līdz maksimāli 25 grādiem), līdz pat augšējai piepildīšanas līnijai / atzīmei. Tad tēju uz 2 - 6 stundām atstājam ledusskapī ievilkties. Lai ievilkšanās procesu pārtrauktu, filtru izņemam ārā. Tējas pagatavošanai mēs iesakām melno vai zaļo beramo tēju. Izmantojot citas zāļu vai augļu tējas šķirnes, lūdzu, pievērsiet uzmanību tam, vai šīs tējas ir piemērotas Cold Brew / aukstās pagatavošanas metodei.
1 litram Cold Brew tējas nepieciešams:
2 ēdamkarotes Earl Grey tējas (+/- 10 g)
2 – 2 ½ ēdamkarotes zaļās tējas (10 – 13 g)
2 ēdamkarotes Darjeeling / melnās tējas (+/- 10 g)
2 ½ - 3 ēdamkarotes Ceilonas tējas / brocken orange Pekoe (12 -15 g)
3 – 4 ēdamkarotes roibuša tējas ( 15 – 20 g)
Var pagatavot koncentrātu arī saldinātai tējai. Šim nolūkam izmanto līdz pat divkāršam daudzumam tējas. Dotie daudzumi un ievilkšanās laiki ir pamatnostādnes. Īpaši attiecībā uz tēju iespējamas dažādas gaumes, un, gatavojot tēju, jāpielāgojas tām. Tas, cik tēja būs koncentrēta, tās aromāts un rūgtums var atšķirties atkarībā no šķirnes, ražotāja vai arī audzēšanas vietas.
Melno tēju atstāj ledusskapī uz 3 – 6 stundām.
Zaļo tēju atstāj ledusskapī uz 2 – 4 stundām.
Balto tēju atstāj ledusskapī uz 2 – 6 stundām.
Ieteikumi un kopšana
- Clear kolekcijas karafe ir ideāli piemērota arī sulas vai citu aukstu dzērienu servēšanai.
- Lūdzu, ievērojiet, ka Clear kolekcijas karafe paredzēta vienīgi aukstiem dzērieniem.
- Tā nav piemērota dzērieniem ar citrusaugļiem vai svaigu ingveru.
- Kad produkts (karafe) netiek lietots, lūdzu, uzglabājiet to ar noņemtu vāciņu.
11144334 Cold Brew kafijas karafe
Pārlūkojot vietni, Tu akceptē nepieciešamo sīkfailu lietošanu. Tu vari akceptēt arī citu sīkfailu lietošanu.